Volledig scherm
L-R Ton Burg (DSC), Maarten Klaare (RKTVC), Gert Jan Hooijmans (DSC), Demian Emans (RKTVC), Damian van Herwijnen (DSC) © copyright Frank van Engelen

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? DSC ruikt kampioenschap, Maliskamp ligt op de loer

Vierde klasse EHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vierde klasse E.

DSC en Maliskamp zijn in een spannende titelstrijd verwikkeld. DSC uit Kerkdriel heeft met nog twee wedstrijden te spelen een gat van slechts een punt op Maliskamp, dat veel wedstrijden moest inhalen en in de laatste maanden een enorm gat op DSC dichtte. Beide ploegen hebben ook een periodetitel gewonnen en zijn dus bij een tweede plek verzekerd van de nacompetitie om promotie. 

Toch kan DSC zondag al kampioen worden. Wordt er gewonnen van GVV en Maliskamp begaat een misstap tegen Teisterbanders, dan is er in Kerkdriel al een kampioensfeest te vinden. DSC speelt op de slotdag tegen Teisterbanders, dat nergens meer om speelt. Maliskamp ontmoet dan in RKKSV een tegenstander die al lang veilig is.

Om de laatste twee nacompetitieplekken om promotie zijn RKTVC, Wilhelmina en SCR in de race. Als SCR geen punt mindering had gehad gekregen had de ploeg uit Rijswijk ook op 41 punten gestaan, maar waar Wilhelmina en RKTVC dat wel doen moet SCR het doen met 40 punten. 

Twee van deze clubs zullen een ticket bemachtigen aan het einde van de rit. RKTVC ontmoet in Alem en Beesd twee ploegen die niet echt voor iets spelen. Wilhelmina speelt tegen RKKSV en Buren ook niet tegen twee hoogvliegers en SCR heeft met Beesd en GVV twee tegenstanders van datzelfde niveau. Wordt vervolgd.

OSC of Hedel

De twee ploegen die tegen degradatie vechten zijn twee promovendi in de vierde klasse. Hedel en OSC’45 ontmoeten elkaar deze zondag. Als Hedel zondag wint, degradeert OSC’45. Als OSC’45 zondag wint klimt het over Hedel heen met een punt verschil.

Ook Hedel heeft een punt mindering, dus mochten de groen-zwarten degraderen dan heeft het dat daar aan te danken. Beide ploegen spelen na de degradatieclash tegen twee ploegen die geen rol van betekenis meer spelen voor het verloop van de competitie.