Volledig scherm
DONGEN, DVVC-TVC Breda. Stefan van Dongen van DVVC hier aan de bal. Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? DVVC krijgt het moeilijk, maar alles kan nog

Vijfde klasse BHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vijfde klasse B.

PCP kan zondag de titel pakken in de vijfde klasse B. Dan moet er bij SSW worden gewonnen. Anders volgt de week erop nog een keer de kans tegen Molenschot. 

PCP heeft vier punten voorsprong op de amateurs van FC Dordrecht, dat de enige club is die PCP nog van het kampioenschap af kan houden. De Bredanaars kunnen zich dus gaan voorbereiden op een kampioensfeestje, want er werd dit seizoen pas twee keer verloren. PCP won de eerste periode en ook in de tweede periode gaat de club uit Breda aan de leiding.

De nacompetitieplekken liggen dus voor het oprapen voor FC Dordrecht, SVC, DEVO en DVVC. FC Dordrecht, dat dit seizoen 106 keer scoorde, zal in principe de tweede periode overnemen. SVC is met 46 punten verzekerd van een nacompetitieplek omdat DEVO nog maar een wedstrijd speelt in deze competitie met 13 clubs. 

Laagvliegers

DEVO heeft 42 punten, maar wel een wedstrijd meer gespeeld dan DVVC, dat met 41 punten een goede kans maakt om de club uit Bosschenhoofd in te halen. DVVC speelt tegen de Schutters en TPO, twee laagvliegers in de vijfde klasse B.