Volledig scherm
23-09-2018: Voetbal: Spoordonkse Boys v Wilhelmina Boys: SpoordonkL-R Stef Vervloet (Wilhelmina Boys), Jasper van Agt (Spoordonkse Boys)3e klasse seizoen 2018-2019 © René Nijhuis

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Een spectaculaire ontsnapping voor Spoordonk

Derde klasse D Zuid 1Het Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de derde klasse D Zuid I.

In de derde klasse D Zuid I is Sparta’25 dit weekend kampioen geworden. De degradatiestrijd ligt echter na zondag helemaal open. Spoordonkse Boys won met 2-1 van nummer drie SBC en daardoor kan Spoordonk ineens directe degradatie makkelijk ontlopen. 

Wel is de ploeg verzekerd van minimaal nacompetitievoetbal tegen degradatie. Dommelen en Spoordonkse Boys hebben allebei 17 punten verzameld dit seizoen alleen heeft Dommelen een iets beter doelsaldo (-25 om -28).

Spoordonkse Boys speelt eerst tegen SV Valkenswaard, dat omdat de periodetitel van Sparta doorschuift verzekerd is van nacompetitievoetbal om promotie, en tegen Unitas’59, dat nergens meer om speelt. 

Wordt vervolgd

Dommelen neemt het nog op tegen DBS, dat aan een punt genoeg heeft om veilig te zijn, en SBC, dat al een periodetitel op zak heeft. Het kan zijn dat Spoordonk al zijn wedstrijden verliest en nog steeds niet degradeert. Dan moet Dommelen ook zijn wedstrijden verliezen, maar dan met grotere cijfers dan Spoordonk. Wordt vervolgd.