Volledig scherm
Ruud hanenberg (Erp) in duel met Heeswijk speler Joep van Grinsven © Ron van Dijk Fotografie

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Erp kan zondag de titel pakken, reis van 137 kilometer voor Helvoirt

Tweede klasse HHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de tweede klasse H. 

Zondag kan Erp de titel pakken door thuis de topper met SSS’18 te winnen. Erp staat twee punten voor tegen de ploeg uit Overloon en is bij winst zondag niet meer te achterhalen. 

Real Lunet zit met vier punten achterstand op het vinkentouw, zal zondag moeten winnen van Volharding om uitzicht te houden op de titel mocht Erp zondag niet winnen. 

Bij een gelijkspel in de topper moet Erp op de slotdag winnen van SC Irene (dat vecht tegen nacompetitie tegen degradatie) voor de titel. SSS’18 speelt op de slotdag thuis tegen EVVC, dat bij winst zondag veilig kan zijn, terwijl Real Lunet dan bij het al uitgespeelde DAW in Schaijk speelt. 

Helvoirt pakte de eerste periodetitel en speelt dus sowieso nacompetitie. SSS heeft de tweede periodetitel op zak en speelt bij het mislopen van de titel sowieso in de nacompetitie. Real Lunet gaat vrijwel zeker de derde periode winnen en daardoor ook de nacompetitie in. 

Zuid-Limburg

Fun fact: zoals het er nu uitziet speelt Helvoirt de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Sportclub’25 in Bocholt. Toch een reis van 137 kilometer naar het zuiden van Limburg.

Volledig scherm
Nacompetitie 1/2de klasse © Screenshot

Sparta’18 is gedegradeerd uit de tweede klasse H. Venhorst, EVVC, Berghem Sport, Emplina en SC Irene spelen nog voor lijfsbehoud en daarmee willen ze graag een plek in de nacompetitie voorkomen. 

Venhorst en EVVC hebben aan een overwinning in twee wedstrijden genoeg om niet te hoeven degraderen. Berghem Sport (27 punten), Emplina (26) en SC Irene (26) zullen er nog alles aan moeten doen om de nacompetitie te voorkomen.

Volledig scherm
Nacompetitie 2/3 klasse © Screenshot

Berghem Sport speelt zondag tegen het al gedegradeerde Sparta’18 en sluit het seizoen af tegen Venhorst, dat dan al veilig kan zijn. Emplina ontmoet zondag Heeswijk, dat nergens meer voor speelt, en ontmoet op de slotdag Helvoirt, dat niet echt in vorm is. SC Irene ontmoet eerst Vianen Vooruit en speelt op de slotdag tegen Erp, wat voor de bezoekers de kampioenswedstrijd kan zijn.