Volledig scherm
Tilburg ;FC Tilburg ; Oirschot Vooruit; sport; voetbal; amateurvoetbal; nr 14 links Alhaji Bangura in actie © Beeld Werkt

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? FC Tilburg en Oirschot Vooruit blijven hopen

Eerste klases CHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in eerste klasse C zondag. 

TOP deed lang mee om de titel, maar lijkt die met de uitslagen van de laatste twee weken te moeten laten aan Juliana’31 uit het Gelderse Malden. De Ossenaren hebben wel de tweede periodetitel veroverd en doen dus wel mee aan de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. 

Nemelaer lijkt de derde periodetitel te gaan pakken. De Haarense ploeg heeft een gat van vier punten op Alverna in de derde periode en dus aan 1 overwinning in de laatste 2 wedstrijden zeker genoeg om die prijs binnen te slepen. Een nederlaag van Alverna volstaat ook al.

Leones, Alverna of Woezik zal de andere ploeg uit de eerste klasse C zijn die het mag gaan proberen om te promoveren. Om promotie te bewerkstelligen moet TOP drie rondes overleven. Nemelaer en de nummer vier van de eerste klasse C moeten vier rondes spelen.

Volledig scherm
Promotie naar hoofdklasse eerste ronde © Screenshot
Volledig scherm
Promotie naar hoofdklasse tweede ronde © Screenshot

Prinses Irene

Prinses Irene degradeerde zondag uit de eerste klasse C. Dat houdt in dat er nog twee ploegen de nacompetitie in moeten om lijfsbehoud vast te stellen. Op dit moment staan Oirschot Vooruit en FC Tilburg op de nacompetitieplekken. HVCH is in principe veilig (1 punt erbij zou betekenen dat het zeker is), maar dat geldt niet voor Brabantia. De Eindhovenaren hebben een punt meer dan Tilburg en twee punten meer dan Oirschot.

FC Tilburg speelt zondag eerst tegen het al gedegradeerde Prinses Irene en daarna tegen Woezik, die na de eerstvolgende wedstrijd weten of ze dan nog ergens om spelen. Oirschot Vooruit is de eerstvolgende tegenstander van Woezik. Als Oirschot wint, speelt Woezik tegen Tilburg nergens meer om. Oirschot Vooruit speelt zijn laatste wedstrijd bij sc ’t Zand, dat al veilig is. 

Volledig scherm
Nacompetitie eerste/tweede klasse © Screenshot

Brabantia sluit het seizoen af bij Nemelaer, dat zich dan al zal voorbereiden op de nacompetitie en speelt eerst tegen Leones, dat zich dan veilig kan stellen van plek vier in de eerste klasse C. Disclaimer: het is weer mogelijk dat FC Tilburg Madese Boys gaat treffen in de nacompetitie, dat duel liep vorig seizoen aardig uit de hand.