Volledig scherm
CHC viert het kampioenschap © copyright Frank van Engelen

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Fusie overschaduwt 4D, Oisterwijk neemt afscheid met degradatie

Vierde klasse DHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vierde klasse D.

Met een enorme overmacht is CHC kampioen geworden in de vierde klasse D nadat Gudok lang partij kon bieden aan de Bosschenaren. CHC scoorde dit seizoen al 109 keer en heeft in 24 wedstrijden 22 keer gewonnen en tweemaal gelijkgespeeld. De verdiensten van coach Fatah Hadouir, die met zijn broers Younes (43 goals) en Mounir (20 goals) twee absolute topschutters heeft binnengehaald voor het niveau van de vierde klasse.

Gudok is verzekerd van een periodetitel en mag dus alweer aanspraak maken op promotie via de nacompetitie. Voor het derde jaar op rij heeft Gudok onder leiding van Hans Staps de nacompetitie gehaald. Driemaal speelde de blauw-zwarten met Staps aan het roer het gehele seizoen goed en was dat genoeg om ook in de nacompetitie te presteren. 

Toch bleek promoveren telkens nét wat teveel gevraagd. In het afscheidsseizoen van Staps, die het bij Beerse Boys gaat proberen, zal hij hopen dat de maand juni voor eens een absolute feestmaand kan zijn in plaats van een bijna jaarlijks debacle.

Den Dungen

Andere ploegen die de nacompetitie ingaan zijn Den Dungen, dat de topfavoriet is voor de derde periode en GSBW - dat naar alle waarschijnlijkheid de doorgeschoven plek van de eerste periode van CHC krijgt.

Het is bekend dat Taxandria, Nevelo en Oisterwijk aan het einde van het seizoen fuseren in Trinitas Oisterwijk. Afhankelijk van het resultaat van Taxandria in de derde klasse zal de toekomst van de nieuwe fusieclub liggen. Mocht Taxandria zich handhaven dan speelt Trinitas Oisterwijk volgend seizoen in de derde klasse. Anders begint de toekomst van de Oisterwijkse ploeg in de vierde klasse. Nevelo speelt geen rol om promotie of degradatie, Oisterwijk doet dat wel.

Laatste kunstje

RKSV Oisterwijk moet zondag winnen van Audacia, want anders degradeert de ploeg. Als WSJ niet verliest van Were Di degradeert Oisterwijk in het laatste seizoen van zijn bestaan naar de vijfde klasse. Dat betekent dat er gaten komen in de vierde klasse, omdat er sowieso twee ploegen wegvallen. 

In het verleden heeft de KNVB in dit soort gevallen altijd extra beslissingswedstrijden ingevoerd, zodat ploegen een extra kans hebben om zich te handhaven of te promoveren. WSJ zal als nummer dertien van de competitie dan sowieso de nacompetitie in moeten tenzij het twee keer wint een een doelpuntentekort van 68 goals kan goedmaken op Viola.