Volledig scherm
18-11-2018: Voetbal: HVV Helmond v Rood Wit 62: Helmondzondag 5e klasse EDe 1-0 door Jordi van Wetten van HVV Helmond © Perry van de Leuvert

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Hoop op nacompetitieplek in 5E

Vijfde klasse E Zuid 1 en 2Het Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vijfde klasse E (Zuid 1 en 2)

Vijfde klasse E (Zuid 2)

Zondag wordt bepalend voor SPV en HVV als het gaat om de titelstrijd in de vijfde klasse E. De koploper speelt dan tegen de nummer twee van de competitie. SPV staat drie punten voor en is bij winst zeker van het kampioenschap. Als HVV wint dan is de stand gelijk, maar heeft SPV alsnog een beter doelsaldo. 

SPV speelt op de slotdag tegen Keldonk, dat niet in aanmerking komt voor promotie. HVV speelt dan tegen Odiliapeel, dat nog volop in de strijd is voor een nacompetitieplek.

Waar twee vechten om een been

Rood Wit’62 heeft als nummer drie een gat van drie punten op Odiliapeel en lijkt daardoor ook vrij zeker van de plek in de nacompetitie - mede door de stand in de tweede periode. Ook kan deze ploeg nog de titel pakken. Dan moet HVV eerst winnen van SPV en vervolgens verliezen. SPV moet dan twee keer verliezen. Rood Wit moet zelf tweemaal winnen.

Het laatste ticket zal worden gepakt door Odiliapeel of VOW. Odiliapeel heeft een punt meer dan de club uit Zijtaart, maar nog wel de lastige wedstrijd tegen HVV voor de boeg. HVV verloor, sinds een aantal spelers van Oranje Zwart zich bij deze vereniging aansloot, maar een keer verloren. Dat was dan wel tegen VOW. De club uit Zijtaart speelt de laatste twee wedstrijden tegen Keldonk en Nederwetten, die nergens meer voor spelen.

Vijfde klasse E (Zuid 1)

Riethoven is kampioen van de vijfde klasse E. De club heeft een voorsprong van negen punten op De Weebosch met nog twee wedstrijden te spelen. SVSH gaat de nacompetitie vanwege de tweede periodetitel. Hulsel staat bovenaan in de derde periode en heeft aan twee punten genoeg om die definitief binnen te halen. De Weebosch zal de doorgeschoven plek van Riethoven opeisen via de reguliere competitie.