Volledig scherm
keeper Marijn van Trigt (Heerewaarden) © copyright Frank van Engelen

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? HRC en Maaskantse Boys vechten om ticket, Heerewaarden wil eer redden

Vijfde klasse DHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Met dit keer de vijfde klasse D. 

MEC’07 is al kampioen van de vijfde klasse D. SBV heeft een periodetitel en gaat de nacompetitie in voor promotie. MEC’07 (21 punten) gaat ook de derde periode winnen en dat betekent dat die doorschuift naar SCZ (17 punten), Maaskantse Boys (16), HRC’14 (15) of BZS (13).

HRC’14 en Maaskantse Boys hebben in de competitie ook nog een kans om een ticket te pakken voor de nacompetitie. Beide clubs hebben 46 punten en een doelsaldo van +39, al heeft HRC wel 66 keer gescoord en Maaskantse Boys 64. 

Een klein voordeel dus voor HRC, dat met Ruwaard (speelt nergens meer voor) en SCZ (maakt kans op de derde periode) nog twee wedstrijden heeft om dat voordeel te behouden. Maaskantse Boys heeft met Ophemert en SBV nog twee lastige wedstrijden.

Hoopvol Heerewaarden

Al is het verhaal van dit seizoen ook wel dat van Heerewaarden. De ploeg van Eugene Geenen verloor dit seizoen al zijn wedstrijden, kreeg 136 doelpunten tegen en kreeg als extraatje ook nog drie punten in mindering omdat het eenmaal geen elftal op de been kon brengen. 

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangt het nummer 13 Wadenoijen, de kans voor de ploeg om nog een beetje glans aan het seizoen te geven, want anders was het een van de slechtste prestaties uit de geschiedenis van het amateurvoetbal.