Volledig scherm
L-R Teun van de Sangen (Nulandia), Noud Donkers (Vorstenbossche Boys) © copyright Frank van Engelen

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Nijnsel heeft genoeg aan puntje, toto kan op gelijkspel in Vorstenbosch

Vierde klasse IHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vierde klasse I

Nijnsel heeft aan 1 punt tegen Nulandia zondag genoeg om kampioen te worden van de vierde klasse I. De blauw-gelen wonnen zondag de topper van Avesteyn in een hectische slotfase, maar omdat DVG won van Cito kon de platte kar nog niet door het dorp. 

Zondag kan dit wel gebeuren, maar Nulandia is met de nummer vier van de competitie geen verkeerde ploeg. Nulandia kan nog de derde periode pakken en kan als nummer vier ook meespelen in de nacompetitie. De slotwedstrijd van Nijnsel, dat zes punten meer heeft dan nummer twee DVG, spelen ze in Wijbosch tegen WEC, dat nergens meer om speelt.

Avesteyn heeft een periode en gaat de nacompetitie in. DVG heeft geen periode, maar kan ook nog de derde periode winnen en krijgt anders de doorgeschoven periode van Nijnsel bij een kampioenschap.

Toto

Boskant, Cito en Vorstenbossche Boys kunnen op papier nog degraderen, al geldt directe degradatie voor Boskant niet. De andere ploegen hebben aan een punt genoeg om niet meer rechtstreeks te degraderen en aan twee punten genoeg om ook de nacompetitie te ontlopen. 

Vorstenbossche Boys speelt eerst tegen Boskant en vervolgens tegen Cito, als de club het met beide teams op een akkoordje weet te gooien voor een gelijkspel zijn alle drie de ploegen zeker van nog een seizoen in de vierde klasse. Cito heeft zondag tegen Herpinia al de kans om zich veilig te spelen. Niet verliezen volstaat daarvoor.

Burenruzie

Herpinia heeft namelijk vier punten minder dan Vorstenbossche Boys en Cito en moet twee keer winnen om zich mogelijk veilig te spelen. Al zal er ook zeker met een schuin oog naar beneden worden gekeken. Buurman Ravenstein heeft twee punten minder dan Herpinia en zal er in de laatste wedstrijden WEC - dat dus nergens om speelt - en DVG - dat al zeker is van play-offs om promotie - er alles aan doen om directe degradatie te voorkomen.