Volledig scherm
11-11-2018: Voetbal: Gassel v Festilent: GasselVoetbal Zuid 2 Zondag 4H Seizoen 2018-2019Joeri Cuppen van Festilent (19) neemst strafschop in 2e minuut en mistOrange Pictures / Rob Koppers © Orange Pictures/Rob Koppers

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Periode voor Festilent, FC Uden gaat voor lijfsbehoud

Vierde klasse HHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vierde klasse H.

Hapse Boys kan zondag kampioen worden in de vierde klasse H. Als de groen-zwarten winnen van Festilent en Estria wint niet van Toxandria dan is de ploeg kampioen. Festilent is echter nog niet uitgespeeld. Aangezien Estria en Hapse Boys allebei een periodetitel hebben kan Festilent als nummer drie van de derde periode deze titel pakken en zich bij winst zo goed als veilig stellen voor een plek in de nacompetitie voor promotie.

Volledig scherm
Derde periode © Screenshot

Estria heeft in Toxandria een tegenstander die nergens meer voor speelt. De ploeg van oud-prof Ivo Rossen staat drie punten achter op Hapse Boys en hoopt dat gat in de laatste twee speelrondes nog te kunnen dichten. Anders wacht de nacompetitie. Voor plek drie zijn SES uit Langeboom en DSV uit Sint Anthonis in de race. Die plek geeft recht op nacompetitie, omdat de periode van de kampioen doorschuift in de reguliere stand.

De twee ploegen die voor degradatie in aanmerking komen zijn HBV en FC Uden. FC Uden kan directe degradatie ontlopen door een gat van drie punten te dichten op de ploeg uit Beers en een doelsaldo van drie doelpunten goed te maken. 

Programma

Uden heeft met Juliana Mill en Gassel twee tegenstanders die nergens meer om spelen. HBV ontmoet met SES en DSV nog twee ploegen die alles nog hebben om voor te spelen. Pakt FC Uden met zeven punten dan toch de laatste strohalm?