Volledig scherm
04-05-2019: Voetbal: Kozakken Boys v VVSB: Werkendam 2e divisie Amateurs 20182019L-R Quentin Jakoba van Kozakken Boys viert de 2-2 met Johnny Lommers van Kozakken Boys © BSR Agency/Soccrates

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Periodetitel voor Kozakken Boys

Tweede divisieHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Te beginnen in de tweede divisie. 

Vanuit de tweede divisie is het dit seizoen niet mogelijk om te promoveren naar de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse tweededivisionist AFC was drie wedstrijden voor het einde al kampioen van de Tweede Divisie en pakte ook de eerste periodetitel. Daardoor slaan de Amsterdammers de kwalificatierondes van de KNVB-Beker over en plaatsen ze zich rechtstreeks voor de beker, waarin ze dit seizoen door Willem II werden uitgeschakeld.

Excelsior Maassluis won dit seizoen de tweede periode en Kozakken Boys heeft het vizier gericht op de derde periode. Daarin staan de Werkendammers bovenaan en aangezien AFC en Excelsior Maassluis de grootste concurrenten zijn heeft Kozakken Boys aan de winst tegen of HFC of Scheveningen genoeg om de derde periode binnen te slepen. Ook de ‘Boys’ stromen dan in bij de KNVB-Beker.

Volledig scherm
Derde periode © Screenshot

Einde verhaal BVV

De bond heeft besloten dat er volgend seizoen maar twee beloftenelftallen uit mogen komen in de tweede divisie. Dit heeft de consequentie dat Jong Almere City FC zal degraderen. Wat ook nog mogelijk is, is dat Jong FC Volendam kampioen wordt in de derde divisie zondag. Dan moeten de Volendammers promoveren en zal er nog een jong-team uit de tweede divisie degraderen. Op dit moment is dat Jong Sparta, dat in 2 wedstrijden nog wel 3 punten goed kan maken op Jong Vitesse. Verder zal ook BVV Barendrecht degraderen uit de tweede divisie.