Volledig scherm
SDO'39-HMVV. © Beeld Werkt

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? SDO’39 hoopt op wonder, HMVV moet nog knokken

Vierde klasse FHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vierde klasse F. 

Hoogeloon is de kampioen van de vierde klasse F. Met een straatlengte verschil hield de ploeg Vessem en Bergeijk achter zich. Vessem heeft de tweede periodetitel al binnen. Bergeijk mag zeer binnenkort de derde periodetitel bijschrijven. 

Daarvoor heeft SDO’39 op papier nog wel een kans, maar het is niet aannemelijk dat SDO deze echt zal pakken. Als Bergeijk de derde periode pakt zullen Woenselse Boys, De Raven en Waalre uitmaken wie er met het laatste ticket voor promotie vandoor gaat.

HMVV

Onderin is HMVV in het slot van de competitie toch in een degradatiestrijd verwikkeld. Door dat komt mede door de goede resultaten van Nieuw Woensel en ZSC van de laatste weken. De nummer 14 van de competitie degradeert rechtstreeks, de nummer dertien speelt nacompetitie om lijfsbehoud. HMVV staat nog twee punten boven de nacompetitiestreep en drie punten boven de hekkensluiterplek. 

Zondag kan de ploeg uit Hooge Mierde zich in ieder geval veilig spelen van directe degradatie tegen EMK, dat al veilig is. Bij winst op de slotdag tegen Vessem is de ploeg verzekerd van nog een seizoen in de vierde klasse. Nieuw Woensel speelt zondag tegen kampioen Hoogeloon, dat pas twee keer verloor, en op de slotdag tegen Steensel, dat nergens meer om speelt. ZSC speelt eerst tegen middenmoter SDO’39 en op de slotdag tegen Waalre.