Volledig scherm
Be Ready - Dussense Boys © Jan Noorlandt

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Spannend slot voor Be-Ready, geen zorgen bij Berkdijk

Vierde klasse CHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de vierde klasse C

Ervan uitgaande dat SC Hoge Vucht daadwerkelijk wordt geroyeerd, kan Be-Ready zondag kampioen worden in de vierde klasse C. Dan moeten de Hankenaren wel zelf winnen van Blauw-Wit’81 en moet RFC niet winnen bij DIA. 

Anders staat op de slotdag de topper tussen RFC en Be-Ready op het programma. Be-Ready staat drie punten voor op RFC uit Raamsdonkveer en heeft ook nog een beter doelsaldo (+47 om +44). Als Be-Ready zondag wint en RFC doet dat ook, dan hebben de Hankenaren genoeg aan een punt in de topper.

Periodetitels

Mocht Hoge Vucht zeker uit de competitie worden genomen - dat proces loopt nog - dan bestaat de competitie niet uit 14 maar uit 13 clubs. Dat heeft dan weer zijn consequenties voor de periodetitels. Als de Bredase club uit de competitie wordt genomen zijn er niet 3 maar 2 periodetitels te vergeven. 

De derde periode wordt dan doorgeschoven in de stand. Be-Ready heeft de eerste periode gewonnen en mocht de club geen kampioen worden dan gaat de club uit Hank de nacompetitie in. Mocht Be-Ready kampioen worden dan zullen RFC, WDS’19 en Blauw-Wit’81 de nacompetitie om promotie naar de derde klasse ingaan.

Rechtstreeks degraderen is niet mogelijk wanneer Hoge Vucht uit de competitie wordt genomen. Boeimeer is zeker van de dertiende plaats, maar omdat die ploeg naar het zaterdagvoetbal gaat, speelt er verder geen enkele club nacompetitie om degradatie. Daar hebben ze in Kaatsheuvel bij Berkdijk het meeste profijt van. Wel is er een extra plek voor de vierde klasse open, die kan worden veroverd door andere clubs uit de vijfde klasse.