Volledig scherm
Kruisland, Foto: Joris Knapen / Pix4Profs. Amateurvoetbal, Kruisland - WSC. Patan (Kruisland) Schrauwen (Keeper) © Pix4Profs / Joris Knapen

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Spanning is om te snijden voor de titel en tegen degradatie

Tweede klasse EHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in tweede klasse E zondag. 

De titelstrijd en degradatiestrijd in de tweede klasse E zal er een zijn waar nog jaren over nagepraat zal worden. Twee speelrondes voor het einde strijden drie ploegen om de titel. Aan de onderkant kunnen er nog vijf ploegen rechtstreeks degraderen. 

Al moet er wel nog worden gekeken wat de stap van Zeelandia Middelburg naar het zaterdagvoetbal uiteindelijk betekent voor de competitie, er komt immers een gat. Zeer waarschijnlijk zal dit worden opgelost in de nacompetitie door de twee verliezende winnaars van de nacompetitie tegen degradatie nog een beslissingswedstrijd te laten spelen.

Unitas favoriet

Het kampioenschap dus: ploegen uit het gebied van het BD spelen hierin geen rol van betekenis. Unitas’30, Cluzona en Madese Boys doen dit wel. Unitas’30 heeft met 48 punten 1 punt meer dan zijn twee concurrenten. Als Unitas zijn wedstrijden tegen van SC Kruisland - dat al een periode heeft - en Uno Animo (dat nu drie punten verschil heeft op de nacompetitiestreep tegen degradatie) wint is de ploeg uit Etten-Leur kampioen.

Rijen en Kruisland hebben een periodetitel en gaan dus zeker de nacompetitie om promotie in. Madese Boys staat momenteel met vier punten verschil eerste in de derde periode en heeft nog een overwinning nodig om die te pakken. Het zou dus kunnen zijn dat Cluzona als nummer twee de competitie afsluit zonder kans te maken om te promoveren.

Volledig scherm
Nacompetitie eerste/tweede klasse © Screenshot

Van titelfavoriet naar degradatie

Voor de clubs uit het gebied van het BD gaat het dan ook vooral om de degradatiestrijd. Hoeven staat met nog twee wedstrijden te gaan op doelsaldo laatste. WSC heeft evenveel punten en ook een doelsaldo van -24, maar heeft meer doelpunten gemaakt dan de ploeg uit Hoeven. Zowel Hoeven als WSC heeft drie punten achterstand op Zundert en JEKA en vier punten op Sarto.

Hoeven speelt eerst thuis tegen Rijen - dat al een periodetitel heeft - en vervolgens in Waalwijk tegen WSC, wat de clash zal worden tegen degradatie. WSC - toch favoriet voor de titel aan het begin van het seizoen - speelt eerst tegen Sarto, dat zich dan weer zo goed als veilig kan spelen bij winst op de Waalwijkers. Sarto sluit het seizoen af tegen Zeelandia Middelburg, dat dan zijn laatste wedstrijd in het zondagvoetbal speelt.

Volledig scherm
Nacompetitie 2/3 klasse © Screenshot

Zundert speelt de eerstvolgende wedstrijd tegen Zeelandia en sluit het seizoen af tegen Madese Boys, dat dan nog hoopt in de titelrace te zijn. JEKA speelt de eerste wedstrijd bij Beek Vooruit, dat nergens meer om speelt, en sluit het seizoen af tegen VOAB, de huidige nummer vijf van de competitie.