Volledig scherm
Ulysses de winnaar © Ron van Dijk Fotografie

Wat staat er op het spel in de laatste twee duels? Sprookje Ulysses bijna ten einde

Derde klasse D Zuid IIHet Brabants Dagblad blikt vooruit op de laatste twee speelrondes in het amateurvoetbal. Wie kan nog kampioen worden? Welke ploeg gaat degraderen? Ditmaal in de derde klasse D Zuid II.

In de derde klasse D Zuid II is Olympia’18 al weken kampioen. Omdat de ploeg uit Boxmeer zeer waarschijnlijk ook alle periodes gaat winnen zullen alle nacompetitieplaatsen voor promotie doorschuiven. In de tweede periode betekende dat eerder al dat Schijndel die heeft gewonnen. In de derde periode zullen Boekel Sport, Volkel of Avanti’31 er met de nacompetitieplek vandoor gaan.

Volledig scherm
Derde periode Derde klasse D © Screenshot

De plek van de eerste periode zal in de reguliere stand doorschuiven. Daarvoor komen Volkel en Avanti’31 in aanmerking. Alleen Boekel Sport kan er in principe voor zorgen dat Avanti’31 aan het einde van de rit geen nacompetitie speelt.

Zondag kan er een einde komen aan het verblijft van Ulysses in de derde klasse. De club uit Megen speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis op dit niveau, maar het succesjaar zal naar alle waarschijnlijkheid maar een seizoen duren. 

Het gat op MULO en Constantia, dat voorlaatste staat, is vijf punten en met twee wedstrijden te gaan lijkt dat gat bijna niet meer te dichten. Alleen of het Helmondse MULO of Constantia uit Wanroij tweemaal verliest en Ulysses wint tweemaal kan de ploeg van vertrekkend coach Sander Janssen nog een seizoen uitkomen in de derde klasse. Dan moet wel de nacompetitie nog worden overwonnen.