Volledig scherm
Cas Rosenberg (Were Di, rechts) in duel met Tom van Agt (Spoordonkse Boys). © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Were Di ten onder in spektakelstuk tegen Spoordonkse Boys

TILBURG - In een spectaculair duel tussen Were Di en Spoordonkse Boys in de 4de klasse E trok de thuisploeg aan het kortste eind: het werd 3-5.

Op het kunstgrasveld begon koploper Spoordonkse Boys sterk aan het duel. Binnen twintig minuten stond de koploper uit Spoordonk al met 0-2 voor. Het was tweemaal nummer tien Jasper van Agt die doel trof. Opvallend genoeg was in het einde van de eerste helft de nummer tien van het opgeleefde Were Di ook tweemaal trefzeker. Boris Smits scoorde eerst uit de rebound na een vrije trap, en op slag van rust met een bekeken schot.

Na de pauze wist middenmoter Were Di het sterke spel voort te zetten. Maar de ploeg van Peter Burg slaagde er niet in om te scoren. Uit het niets kwam Spoordonkse Boys wederom op voorsprong via Joep Verhagen in de 71ste minuut. 2 minuten later leek het duel beslist door een treffer van Sjoerd van der Ham. Wederom toonde Were Di veerkracht, maar verder dan een tegentreffer van Sebastiaan Heine kwam het niet. In de slotseconde werd het ook nog 3-5. "We speelden goed, maar vergaten het duel beslissen na de rust", aldus Were Di-coach Peter Burg.