Volledig scherm
Johan van der Werff. © Herman Nijman

Wilhelmina’26 en trainer Van der Werff per direct uit elkaar

Johan van der Werff is niet langer trainer van Wilhelmina’26. Naar aanleiding van een gisteren verschenen artikel besloot de club twee wedstrijden voor het einde van de competitie afscheid te nemen van de Werkendammer.

Quote

Ik was het al een poosje zat en van plan zelf op te stappen.

Johan van der Werff

Na de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Drechtstreek voorbije zaterdag verwoordde Van der Werff in het Brabants Dagblad zijn onvrede over een beslissing van de clubleiding een aantal potentiële basisspelers in Wijk en Aalburg te houden en met het tweede elftal te laten spelen, dat nog in de race is voor een periodetitel.

„Natuurlijk snap ik de insteek, maar ik wil als hoofdtrainer zelf de opstelling bepalen”, reageert Van der Werff, die na de zomer bij Altena aan de slag gaat. ’Het bestuur had me gevraagd een paar jongens niet op te stellen’, luidt een citaat in het gewraakte artikel. ‘Daar heb ik me aan geconformeerd, maar ik was er niet blij mee. In mijn ogen moet het eerste elftal leidend zijn. Je moet elke wedstrijd proberen te winnen, met je sterkst mogelijke elftal’.

Na vier nederlagen op rij is Wilhelmina’26 van een fraaie stek in de subtop afgezakt naar de lage middenmoot, al hoeft de club niet te vrezen voor degradatie. „Men is verbolgen dat het op deze manier in de pers is verschenen en van mening dat dit binnenskamers had moeten blijven”, aldus Van der Werff, die de afgelopen periode niet als zijn meest leuke op De Ebbe ervoer. „Eigenlijk begon de wrevel nadat Corné van Rosmalen en Johnny Schouten aangaven volgend seizoen mee te gaan naar Altena. Eerlijk gezegd was de club me gisteren voor, want ik was het al een poosje zat en van plan zelf op te stappen.”

Quote

Nu kan ik mooi de laatste wedstrij­den van Kozakken Boys zien.

Johan van der Werff

Wilhelmina’26-voorzitter Henk Treffers licht het clubbesluit toe. „Het artikel in de krant was voor ons de druppel. Johan geeft daarin aan het niet eens te zijn met het beleid en hij noemt bovendien twee spelers, Martijn Knoop en Ruben Siland, die met een persoonlijke fout debet waren aan de nederlaag tegen Drechtstreek. Terwijl hij altijd aangaf voor tweehonderd procent voor zijn spelers te staan. Dat artikel heeft binnen de vereniging behoorlijk wat losgemaakt.''

,,De overgang van Johnny en Corné naar Altena? Johan heeft in totaal zeven mensen van ons benaderd, onder wie vijf spelers. Dat vind ik niet chique. Uiteindelijk gaan er twee. Alles bij elkaar is het een optelsom. We hebben dit seizoen meerdere meningsverschillen en conflicten gehad en we vonden het nu wel mooi geweest. We hebben drie fantastische jaren gehad met misschien wel de beste trainer ooit van Wilhelmina, maar het laatste jaar was gewoon minder. Jammer dat het zo eindigt.”

Van der Werff, die vanavond voor de training afscheid nam van de spelersgroep, wil niet natrappen naar de club waarmee hij in 2015 de titel in de derde klasse veroverde. „Ik heb prachtige jaren gehad bij Wilhelmina. We gaan niet met ruzie uit elkaar, maar hebben een meningsverschil. Ik zal gewoon aanwezig zijn op het afsluitende etentje en iedereen de hand schudden.”

De Werkendammer besluit met een kwinkslag. „Je weet, elk nadeel heeft z’n voordeel. Nu kan ik mooi de laatste twee wedstrijden van Kozakken Boys zien en hopelijk het kampioenschap meemaken.”

Overigens vertrekt ook Bert Schouten op De Ebbe. De assistent-trainer, die komend seizoen meegaat naar Altena, heeft zich solidair verklaard met Van der Werff.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement