Volledig scherm
Genaro Nepomuceno (links) was bijna matchwinner voor Willem II tegen SCO. (archieffoto) © Beeld Werkt

Willem II laat diep in blessuretijd eerste zege uit handen glippen, Van den Hoven bezorgt SSC'55 punt

zaterdag 4EHet is de amateurs van Willem II niet gelukt om in de laatste speelronde van 2019 de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Tegen SCO werd een voorsprong in de vierde minuut van de blessuretijd teniet gedaan, nadat een voorzet via een Willem II-verdediger ongelukkig in eigen doel belandde.

SSC’55 - Berkdijk 1-1 (1-1) Berkdijk 0-1, 44. Erwin van den Hoven 1-1.
Voor Erwin van den Hoven was het alweer zijn tiende competitiedoelpunt. ‘Met een granaat’, zo twitterde SSC'55. Een mooie omschrijving: clubicoon Van den Hoven verdient al jaren de kost bij Defensie.

Willem II - SCO 1-1 (1-0) 40. Genaro Nepomuceno 1-0, 90+4. SCO 1-1.
“Het hadden zeker drie punten mogen zijn”, vond trainer Mustafa Demirtas. “Pas diep in de extra tijd scoorden zij de gelijkmaker. Die slotfase, dat is wel een dingetje: hebben we al veel punten laten liggen. Maar desondanks ben ik hartstikke trots op deze jongens.”

Olympia’60 - ZBC’97 0-3 (0-1) 42. Geert Cleef 0-1, 70. Rui Almeida Monteiro 0-2, 90. 0-3.
Tegenstander ZBC’97 verzilverde het periodekampioenschap in Dongen. Bij de tweede treffer konden de gasten hun geluk niet op, zag Olympia'60-trainer Frans Ceton. “Zo blij waren ze met dat verlossende doelpunt. Geen wonder, we zetten veel druk. Kregen genoeg kansen, maar net als vorige week tegen Berkdijk deden er veel te weinig mee.”