Volledig scherm
WSC op archiefbeeld © Beeld Werkt

WSC heeft het niet makkelijk:‘Werkelijk alles zit tegen’

Zondag 2eHet zit WSC dit seizoen niet mee. De ploeg van Norbert Rebsch zit in de hoek waar de klappen. Alles zit tegen voor de Waalwijkers.

WSC - VOAB 2-4 (1-1) 21. Rens van Hout 1-0, 27. Pieter van der Heijden 1-1, 63. Joran Beerens (pen.) 1-2, 69. Stijn van Laarhoven 1-3, 76. Mounir Maamar 2-3, 90. Stijn van Laarhoven 2-4. Rood: 69e minuut Eder de Kok (twee keer geel) en 74e minuut Roel Duquesnoy, beiden van WSC.

Moment van de wedstrijd: Het tweede doelpunt van VOAB. ,,Daar ging een buitenspelsituatie aan vooraf. De bal komt daarna in het strafschopgebied tegen de arm van Eder de Kok. Die kreeg zijn tweede gele kaart, die strafschop werd benut”, zegt WSC-trainer Norbert Rebsch. ,,In een notendop de situatie waarin we zitten: werkelijk alles zit tegen.”

De gelijkmaker van Pieter van der Heijden. ,,Bij spelhervattingen staat Pieter vaak op plekken waar niemand hem verwacht en waardoor hij zichzelf in scoringspositie zet. Dat hij de doelpunten nog maakt, is helemaal mooi.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door de nederlaag staat WSC voor de eerste keer dit seizoen op een nacompetitieplaats, twee punten verwijderd van de rode lantaarndrager.

het debuut van Tom Spijkers. ,,Ik ben zeer tevreden over zijn invalbeurt. Leuk voor hem. Maar bovenal is dit goed voor de jeugd en continuïteit van de club.”

Rijen – Uno Animo 1-1 (0-1). 3. Sil de Veer (pen.) 0-1, 64. Freek Trommelen (pen.) 1-1.

Bijzonderheid van de wedstrijd volgens Uno-coach Kees van Loon: ,,We wilden graag met veel druk naar voren spelen, jagend op die vroege goal. Als die dan ook valt, maakt mij dat trots als trainer.”

Bijzonderheid van de wedstrijd volgens Ron Koot, assistent-trainer bij Rijen: de botsing tussen spits Freek Trommelen en de assistent-scheidsrechter. ,,Freek krijgt de bal op rechts en wil een actie inzetten. Loopt opeens die grensrechter twee meter het veld in, waarna Freek tegen hem aan rent. Het leek alsof-ie het bewust deed. Aan de ene kant een hilarisch moment, maar ook een beetje frustrerend, want met zo’n actie weet Freek doorgaans wel raad.”

Mooiste moment van de wedstrijd: de benutte strafschop van Sil de Veer. ,,Toen ik een paar weken geleden vroeg aan de jongere garde wie de penalty’s graag zou willen nemen, stak Sil direct zijn vinger in de lucht. Dat vind ik voor een 20-jarige jongen heel volwassen en daar heb ik diep respect voor. Als hij de strafschop ook nog benut, dan is dat helemaal mooi natuurlijk”, zei Van Loon.

Mooiste moment van de wedstrijd: de actie waaruit de gelijkmaker volgt. ,,Na een mooie combinatie zet Serdar Gül een aantal passeerbewegingen in waarna hij een terechte strafschop krijgt”, aldus assistent-trainer Ron Koot.

Sarto – Kruisland 2-3 (1-0). 13. Tim Dominicus 1-0, 63. 1-1, 77. 1-2, 82. 1-3, 88. Tim van Bladel 2-3.

Mooiste moment: de openingstreffer van Tim Dominicus, zijn tiende van het seizoen. ,,Respect dat Tim alweer zijn tiende maakt in een fase waarin het allemaal niet zo voor de wind gaat bij ons”, complimenteerde Sarto-coach Werner Cools zijn aanvaller.

Bijzonderheid van de wedstrijd: de scrimmage in de slotfase. ,,Dat je net dat beetje geluk mist om een verdiend punt uit het vuur te slepen. Dat je tot twee keer toe in de slotfase een bal van de lijn gehaald ziet worden, is pure pech. Ik telde hem al”, aldus Cools.