Volledig scherm
ZIGO op archiefbeeld © Beeld Werkt

ZIGO buigt 0-2 achterstand om in overtuigende 5-2 zege

Zondag 3BNa 45 minuten voetballen stond ZIGO op een 0-2 achterstand tegen RDC. Niemand gaf de Tilburgers nog een kans, maar tegen alle verwachtingen in won de ploeg van Rob van Belkom nog met 5-2.

ZIGO - RCD 5-2 (0-2). 48. Ilyas Osman 1-2, 50. Frans de Leij 2-2, 63. Nick van Gestel 3-2, 72. Hanad Dhimbli 4-2, 78. Nick van Gestel 5-2.

ZIGO pakte haar eerste driepunter van het seizoen. ,,In de eerste helft dacht ik, na de 0-2 achterstand, ‘daar gaan we weer’ maar mijn spelers voetbalden geweldig”, aldus ZIGO-trainer Rob van Belkom. ,,Zij hebben een fantastische inzet getoond en verdiend gewonnen.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was dat ZIGO, in de degradatiekraker met een directe concurrent, een achterstand zo riant omboog. ,,We waren na rust superieur”, besloot Van Belkom.

UVV’40 – Be-Ready 1-2 (0-0) 62. Kevin van Gool 0-1, 71. Bas van den Noort 1-1, 75. Ralph Brouwers 1-2.

Door doelpunten van Kevin van Gool en Bas van den Noord hadden de gasten na rust het verschil gemaakt in Ulvenhout. Het was wachten op de derde treffer, maar moest Be-Ready een tegenslag verwerken in de vorm van een tegentreffer. ,,De rust was weg, paniek kwam ervoor in de plaats”, zag trainer Marco Verschuren.

Opvallend: de promovendus krijgt steeds minder doelpunten tegen. ,,We spelen wat dichter op elkaar, letten meer op de rugdekking. Als dat aardig lukt, kom je een eind. Scoren doen we namelijk altijd.”

Groen Wit - Gudok 0-0. Bijz.: 80. rode kaart Brian Verheem (Gudok, twee keer geel).

Gudok-trainer Ronald Boudewijn was blij met de uitslag. ,,Zij staan niet zo hoog, maar hebben een goede ploeg. Wij kregen één honderd procent kans die erin moest, maar meer dan een punt hadden wij niet verdiend.”

Het meest bijzondere aan het duel vond Boudewijn het voetballende en technische vermogen van de thuisploeg. ,,Zij hadden net een paar jongens terug in de ploeg die bij de WK-selectie in het zaalvoetbal zaten. Die spelers hebben erg veel kwaliteit.”