Sleeuwijk - Roda Boys. Hier is Jeffrey Molhoek (li) van Sleeuwijk, Angelo Stoove van Roda Boys, de baas.
Volledig scherm
Sleeuwijk - Roda Boys. Hier is Jeffrey Molhoek (li) van Sleeuwijk, Angelo Stoove van Roda Boys, de baas. © Jan Verhoeven

Zilveren Schoen: negen topschutters op plek negen

Het is dringen voor een plek in de top tien van de Zilveren Schoen. Negen spelers staan na afgelopen speelronde op plek negen in het klassement. Topschutter van allemaal blijft Rémon Koenen, die zaterdag weer een treffer noteerde tegen Smitshoek. 

Martin de Laat (Zwaluw VFC), Samuel Hartgers (Wilhelmina’26), Anwar Tuithof (TOP), Koen van de Otterlo (SV Reeshof), Jeffrey Molhoek (Sleeuwijk), Thijmen Gerringa (Haaften), Emiel van der Sanden (Erp) en Mounir Hadouir (CHC) staan allemaal in de top tien van het topscorersklassement van het Brabants Dagblad. En allemaal hebben ze precies vijftien punten bijeen geraapt, want ze scoorden of 10 keer in de tweede klasse of hoger, of vijftien keer in de derde of vierde klasse. 

Daarmee is de toon gezet. Wil je in de top tien staan, dan moet er gescoord worden. Negen spelers scoorden vaker dan het negental hierboven. Daarvan scoorde RWB’er Kevin Remie in de vierde klasse het vaakst: 21 keer. Koenen schoot in de hoofdklasse negentien keer raak en leidt de dans van de topschutters. Tim Saaman van Woudrichem schoot zaterdag weer een vrije trap binnen en komt daarmee - evenals Jos Peltzer van OSS’20 - op plek twee van het klassement.

Stefan Dekkers deelt met Remie plek vier op plaats vier. Donny van Herpen staat op plek vijf, want hij scoorde voor Berghem Sport tegen Volkel. Jaouad Chraou van OJC blijft de nummer zeven van het klassement, net voor Harry Sassen van Dussense Boys, die een keer vaker doel trof dan het negental op plek negen.