Zinderende opening Blauw Geel’38

derde divisieBlauw Geel’38 drie, kampioenskandidaat UNA nul. De ploeg van trainer Niels van Casteren is zaterdag meer dan uitstekend begonnen aan de derde divisie zondag.

De mannen uit Zeelst begonnen wel ijzersterk aan de wedstrijd. Het was niet gek geweest als UNA op voorsprong was gekomen. Toch opende Blauw Geel de score. Koen van der Zanden deed dat na iets meer dan een halfuur spelen, op het moment dat de thuisploeg meer en meer in de wedstrijd kwam.

Jeroen van Schoonhoven maakte net na rust de 2-0. UNA moest komen, kwam wel, maar deed Blauw Geel geen pijn. Het team van Van Casteren maakte in de counter nog 3-0, tegen de ploeg die met negen van het veld liep. Brian Boogers moest de slotfase geblesseerd afhaken, een paar minuten voor tijd maakte Mart van de Gevel een overtreding van achter en kon vertrekken.

Van Casteren: ,,We hebben door heel gedisciplineerd te spelen voor een verrassing gezorgd. Aan de bal moeten we nog wel beter. Onder druk uit voetballen, bijvoorbeeld. Toch ben ik erg tevreden over het team. Ben van den Nieuwenhof mag je best noemen. Hij is eerstejaars A-junior nu, staat voor het eerst in de basis, scoort en geeft een assist. Dan ben je wel een baasje.”

Bekijk hier alle doelpunten: 

Volledig scherm
Mustafa Guler (onder) doet zijn verstorende werk bij UNA-speler Thomas Horsten © BD / Peter van Huijkelom