Volledig scherm
Zwaluw VFC - BVV. Tommy Kreté van Zwaluw VFC scoorde tweemaal tegen BVV. © Jan Verhoeven

Zwaluw VFC, ODC en CHC winnen met monsterscores: 8-3, 8-1 en 8-0

Zondag 3cHet was het weekend van de monsterscores in de derde klasse C. Maar liefst drie ploegen wonnen met acht doelpunten. 

Zwaluw VFC - BVV 8-3 (5-2). 9. Dani van der Putten 0-1, 14. Dani van der Putten 0-2, 18. Rick de Windt 1-2, 19. Tommy Kreté 2-2, 25. Tommy Kreté 3-2, 35. Rick de Windt 4-2, 43. Martin de Laat 5-2, 48. Halim Daoudi 5-3, 56. Otis Lalihatu 6-3, 72. Martin de Laat 7-3, 88. Martin de Laat 8-3.

,,Het is heerlijk om momenteel bij Zwaluw VFC te spelen. Vandaag had het wel 14-3 kunnen worden”, vertelde Zwaluw VFC-middenvelder Tommy Kreté enthousiast. BVV leed alweer zijn achtste nederlaag van het seizoen en blijft hekkensluiter.

ODC - Baardwijk 8-1 (3-0). 24. Lennart Sannen 1-0, 29. Sjoerd van Lokven 2-0, 39. Just van Wijk 3-0, 54. Tom Sleenhoff 3-1, 63. Lennart Sannen 4-1, 63. Joep van der Meijden 5-1, 70. Lex van de Biggelaar 6-1, 87. Sjoerd van Lokven, 90. Mark Verhagen 8-1. Rood: 56e minuut Guus Beerens van Baardwijk (twee keer geel).

Na de rode kaart van Guus Beerens kreeg Baardwijk nog even de geest en was het wachten op de aansluitingstreffer. Maar toen het 4-1 werd, was het over en sluiten voor de Waalwijkers, die op een voorlaatste plaats staan.

,,Het ging lekker vandaag. Toch zag het er in eerste instantie niet naar uit dat we zo’n grote uitslag neer gingen zetten. Het eerste halfuur stonden we flink onder druk. Wel was ons rendement erg hoog, waardoor het bij rust al 3-0 stond”, zag ODC-coach Carlo Vorstenbosch.

CHC - Nieuwkuijk 8-0 (2-0). 38. Nick van Bijsterveld 1-0, 45. Glenn Kusters 2-0, 55. Younes Hadouir 3-0, 74. Younes Hadouir 4-0, 76. Fayssel el Ghamarti 5-0, 78. Anouar Hadouir 6-0, 84. Kevin Kuiper 7-0, 86. Kevin Kuiper 8-0.

Koploper CHC revancheerde zich voor de 2-3 thuisnederlaag van afgelopen week tegen ODC. ,,Ik heb mijn spelers gevraagd om vandaag vooral met voetbal bezig te zijn en niet met zaken waardoor je tegen een kaart kunt oplopen. Dat hebben de jongens uitstekend opgepakt”, concludeerde CHC-coach Fatah Hadouir.

Voor de rust deed Kuijk nog mee, trof Michel Fitters de lat, maar toen het na 73 minuten 4-0 stond, was de fut er helemaal uit. “Toen lieten we het lopen”, zag speler Brent de Wijs, die in de wedstrijd tegen Baardwijk zijn enkel brak en onlangs van zijn gips werd verlost. “Een nederlaag hadden we wel verwacht, maar niet dat we zouden worden vernederd.”

Vlijmense Boys - DSC 2-0 (1-0). 41. Jerre Geerts 1-0, 86. Marco van Bijnen 2-0.

,,We hebben geen recht gehad op een punt vandaag. Als team presteerden we ondermaats”, constateerde DSC-coach Roland Timmermans.

DSC speelde behoudend, hoopte dat Vlijmense Boys, dat de laatste weken in een flow zit, heel veel dadendrang naar voren zou tonen om dan via de lange bal in het niemandsland alsnog succes te boeken. ,,In die valstrik zijn we dus niet getrapt”, zegt leider Hans Paijmans. ,,Op momenten dat het kon hebben we aangezet, speelden we diep. Dus met verstand druk zetten. En dat heeft dus weer eens uitbetaald.” Vorig seizoen had de Boys met de winterstop slechts negen punten. ,,Nu al 21, en we hebben nog een wedstrijd voor de boeg. Het draait geweldig.”

TGG - FC Engelen 0-0. Rode kaart: 67. Kevin de Jong (TGG).

TGG-coach Ricardo Aguado: ,,We hebben voor rust het betere van het spel en een aantal kansen gehad. Na de rode kaart voor Kevin de Jong was het bikkelen geblazen en bleven we als collectief overeind.”

FC Engelen-coach Anthony Lurling: ,,De meeste haalden bij ons hun niveau niet. Dat is balen, want met wat meer gogme en nauwkeurigheid hadden deze wedstrijd absoluut kunnen winnen.”

RKDVC - DVG 3-1 (2-0). 36. Thomas Fitters 1-0, 38. Thomas Fitters 2-0, 73. Bas van Houtum 2-1, 90. Ramon Kok 3-1.

,,Voor rust speelden we niet best en gaven we twee goals veel te simpel weg. Na wat omzettingen ging het tijdens de tweede helft stukken beter en konden we veel meer druk uitoefenen. Helaas bleef een gelijkmaker uit”, aldus DVG-coach Hans Lathouwers.

RKDVC speelde een goede eerste helft, uitgedrukt in twee doelpunten van Thomas Fitters. Ook na rust pakten de Drunenaren de draad weer op. ,,We kregen genoeg kansen, maar benutten ze niet”, zag trainer Edwin van Wijk. ,,DVG kwam uit het niets op 2-1. En toen gingen die gasten erin geloven. Het was aan onze doelman, Daan Dekkers, te danken dat het niet gelijk werd.” Uiteindelijk kon het billenknijpen los worden gelaten toen Ramon Kok alsnog de bevrijdende derde treffer scoorde.

Trinitas Oisterwijk - Haarsteeg 1-2 (1-0). 30. Lucas Mallens 1-0, 78. Rick van de Griendt 1-1, 83. Ruben Achten 1-2. Bijz.: 49. Dennis van Berkel (Trinitas) mist penalty.

De gifbeker is nog niet leeg voor Trinitas. ,,Op de resultaten na gaat alles goed bij Trinitas”, aldus trainer Pierre van Berkel. ,,We gaven weinig weg en speelden bijna een gewonnen wedstrijd. Dit is heel zuur.”

Het meest bijzondere aan dit duel is dat Trinitas iedere week dezelfde wedstrijden speelt. ,,Wij geven niks weg, zijn veel beter en scoren 100 procent kansen niet en onze tegenstanders maken halve kansen af. Dat is frustrerend”, aldus Van Berkel.

Joey Philipsen houdt aan het duel slechte herinneringen over. Bij een elleboogstoot, die niet door de scheidsrechter werd geconstateerd, brak de voetballer van Haarsteeg een paar ribben. Twee minuten later nam de thuisclub een voorsprong. ,,Daardoor was de organisatie even niet op orde”, zag trainer Metin. Toch ging Haarsteeg door late treffers van Rick van de Griendt en Ruben Achten er nog met de winst vandoor. ,,Niet verdiend. Maar zie dat maar als compensatie voor de afgelopen paar wedstrijden. Toen kregen we te weinig.”