Volledig scherm
*WODAN - HMVV* *Floran Veerman* en*Bart Reijnders* en keeper *Furkan Yasar* © Fotomeulenhof/Kees Martens

Zwarte dag voor Ron Jansen: net terug van hielspoor en nu alweer geblesseerd

Neymar, Kylian Mbappe en Idrissa Gueye hadden er namens PSG last van deze maand, Ron Jansen en Dirk Verstijnen hebben het bij HMVV nu ook te pakken: een hamstringblessure. Zo zie je maar dat het elke ploeg in de wereld kan overkomen. Vooral voor Jansen was het treffen met De Raven erg vervelend. Hij was net terug van een hielspoorblessure. 

HMVV - De Raven 2-4 (2-3). 10. Ron Jansen 1-0, 26. Ron Jansen 2-1.

Beide ploegen legden volgens HMVV-leider Johan Luijten een geweldige wedstrijd op de mat. ,,Het is zo zonde dat we hier niks aan overhielden”, baalde Luijten. ,,De Raven gaf ons complimenten. Ze zeiden dat wij van niemand hoeven te verliezen en dat is ook zo.”

Het meest bijzondere aan het duel was het uitvallen van spits Ron Jansen. De doelpuntenmaker heeft een hamstringblessure en was net weer teruggekeerd na een hielspoor-blessure. ,,Je zag hem aan zijn hamstring voelen na een sprint”, baalde Luijten die ook Dirk Verstijnen uit zag vallen. ,,Helaas ook met hamstringklachten.”

Hulsel - Dommelen 0-8 (0-3).

Hulsel kwam al vroeg op 0-1 achterstand en verzuimde met de kansen die het kreeg om de 1-1 te maken. ,,Vlak voor rust viel de 0-2 en 0-3. Na rust hadden wij de beste kansen op 1-3. Tien minuten later viel de 0-5 tot en met de 0-8", aldus Hulsel-coach Joris Tuns. Geflatteerd, maar verdiend. ,,Zij zijn de beste ploeg van de competitie en wij realistisch: we hebben van een goede tegenstander verloren.”

Het meest bijzondere aan het duel was dat Dommelen een paar klassen beter was. ,,Dat zag je in alles terug”, somde Tuns op. ,,Hun spelopvatting, het spelen met spelers uit de eigen jeugd. Iedereen weet precies wat zij moeten doen. Ze waren gewoon een maatje te groot.”

SDO’39 - Acht 1-1 (1-1). 26. Martijn Hellegers (pen.) 1-1.

De wedstrijd kon beide kanten op. ,,Vooraf zou ik tekenen voor een gelijkspel, want Acht heeft meer kwaliteit dan wij”, baalde SDO-trainer Tom Van Den Steen. ,,Zij creëerden weinig, wij veel. We hadden meer doelpunten moeten maken.”

SDO’39 kreeg opnieuw te weinig krijgt en er meer in had gezeten. ,,We hebben nu vier sterke tegenstanders gehad”, vervolgde Van Den Steen. ,,Maar gezien het wedstrijdbeeld verdienden wij het om te winnen.”