Volledig scherm
SSC archief © Beeld Werkt

Zwarte dag voor SSC’55

zaterdag 3dSSC’55 verloor met 6-2 bij Vuren en zag concurrent Asperen een punt pakken. Daardoor is de ploeg uit Sprang-Capelle gedegradeerd uit de derde klasse.

Vuren - SSC’55 6-2 (4-0). 1. 1-0, 3. 2-0, 30. 3-0, 40. 4-0, 67. Erwin van den Hoven 4-1, 83. 5-1, 85. Kevin Knippels 5-2, 88. 6-2.

Moment van de wedstrijd: Na de snelle 2-0 achterstand kreeg SSC twee enorme kansen om het tij te keren. Die werden niet benut, daarna was het over en sluiten.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Doordat Asperen een punt pakte bij SV Capelle, is SSC’55 gedegradeerd naar de vierde klasse. ,,Dit is een zwarte dag voor SSC”, vertelde Jan van Baardwijk, al bijna vijftig jaar lid van de club. ,,Nog nooit van mijn leven heb ik met SSC in de vierde klasse gevoetbald. Heel treurig.”

GDC - Sleeuwijk 2-2 (1-1). 16. Akram Mahamed 0-1, 20. Wesley van de Wardt 1-1, 61. Michiel Marinissen 1-2, 72. Wesley van de Wardt 2-2.

Moment van de wedstrijd: De doelpunten van Wesley van de Wardt. ,,Die hadden allebei moeten worden afgekeurd”, vond Sleeuwijk-trainer Pieter Tuns. ,,Bij de eerste goal stond hij meters buitenspel, dat vonden ook de lui van GDC. Het vlagsignaal werd genegeerd. En aan de tweede treffer ging een overtreding vooraf.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: De kans dat GDC de titel pakt is nagenoeg nihil: HSSC’61 en Sleeuwijk zouden komende zaterdag moeten verliezen, zelf zou de ploeg uit Eethen met een monsteruitslag moeten winnen bij RFC. De snelste weg naar de nacompetitie is de derde periode: GDC leidt met één punt voorsprong op HSSC’61.

SV Capelle – Asperen 2-2 (2-0). 4. Storm van Boxtel 1-0, 34. Quinten van Caem 2-0, 76. Ronan Feunekes 2-1, 90. Ronan Feunekes 2-2.

Moment van de wedstrijd: De gelijkmaker van Asperen betekende dat SSC’55, dat ook uit Sprang-Capelle komt, degradeert. ,,Dat is niet onze schuld”, zei Capelle-trainer Antoin van Pelt. ,,Dat hebben ze zelf gedaan. Bovendien was het doelsaldo van SSC al zo veel slechter dan dat van Asperen, die laatste wedstrijd zou ze toch niet meer redden.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Erik Kuijsten stond tussen de palen. Van Pelt: ,,Dennis van Turnhout ligt er al lang uit. Daar is Berry Ophorst bij gekomen. Na de wedstrijd tegen Good Luck klaagde hij al over pijn in zijn schouder. Afgelopen dinsdag had hij daar met de training ook veel last van. Hij is naar de dokter gegaan, toen bleek dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken.”

GVV’63 – HSSC’61 0-1 (0-1). 6. 0-1.

Moment van de wedstrijd: ,,HSSC heeft te veel gekregen”, vond GVV-trainer Denny van Geffen. ,,Vooral na de rust hebben we heel wat kansen gecreëerd.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: HSSC’61 is nog de enige ploeg die Sleeuwijk van de titel af kan houden. GDC zou dat in theorie ook nog kunnen, maar het doelsaldo van de ploeg uit Eethen werkt helemaal niet mee.

Sparta’30 – Haaften 1-4 (0-0). 65. Jordy Perdon 0-1, 75. Thijmen Gerringa 0-2, 85. Daniël van Zuijdam 0-3, 90. Anrico Visser 1-3, 90+2. Thijmen Gerringa 1-4.

Moment van de wedstrijd: ,,De ploeg die als eerste zou scoren, zou ook de punten meenemen. Dat waren wij dus niet”, zei Sparta-trainer Mark van Noorloos.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Sparta’30 heeft zich lange tijd veilig gewaand, maar heeft komende zaterdag tegen koploper Sleeuwijk wellicht nog een punt nodig om de nacompetitie te ontlopen.

SC Everstein – BLC 1-3 (0-1). 16. Johan Eerhart 0-1, 48. 1-1, 60. Johan Eerhart 1-2, 73. Piet Vollebergh 1-3.

Moment van de wedstrijd: Afgelopen donderdag stond BLC-trainer John Huisman met maar een paar spelers op de oefenhoek. ,,De rest was naar de huldiging van Ajax. Dat heb ik ze ingewreven: ze konden het alleen maak goedmaken door een puike prestatie te leveren. Dat hebben ze ook gedaan, Everstein is van de mat gespeeld.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Doordat in de onderste regionen veel ploegen punten pakten, blijft BLC op een nacompetitieplaats staan. ,,Maar als we zaterdag van GVV’63 winnen, moet dat genoeg zijn”, denkt Huisman. ,,De meeste concurrenten spelen tegen ploegen die nog iets kunnen winnen.”

NEO’25- RFC 1-0 (0-0). 90+3. Julian Vos 1-0 (pen.).

Moment van de wedstrijd: Alle spanning voor volgende week – dé derby tegen SSC’55 – is verdwenen: SSC is gedegradeerd. ,,Maar voor ons zit er nog iets in het vat”, vertelde NEO-trainer Stefan Brok. ,,Als we winnen, sluiten we de competitie af met 46 punten. De meeste na 1980, als je het tweepuntensysteem omzet naar de huidige puntentelling.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: De strafschop. In de eerste instantie werd de bal gestopt, de rebound schoot Julian Vos zelf binnen. Zijn reactie: ,,Ik wil geen penalty’s als topscorer achter mijn naam hebben staan, maar velddoelpunten.”