IndyCar on NBC on Twitter

Fernando @alo_oficial was checked and released after this hard crash during #Indy500 practice at @IMS. #MustBeMay @INDYCAR https://t.co/OE0EpnevOv

Alonso met schrik vrij na crash op training Indy 500

Fernando Alonso is op de tweede trainingsdag voor de Indianapolis 500 gecrasht. De voormalig F1-kampioen volgde Graham Rahal toen hij na de derde bocht tegen de binnenmuur sloeg. Zijn auto schoot over de baan, ging door het gras en raakte een binnenmuur, en toen terug over de baan voor een derde klap tegen de muur.

Alonso, die geen noemenswaardig kwetsuur aan de crash overhield, doet voor de tweede keer mee aan de Indy 500. De Spanjaard is na zeges in de F1-race van Monaco en de 24 uur van Le Mans op jacht naar de Triple Crown. Zijn ploeg McLaren is voor het eerst sinds de jaren 1970 terug in Indianapolis.

De race start aanstaande zondag.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”