Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie.
Volledig scherm
Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie. © SCS/Soenar Chamid

Atletiekunie schrapt alle competities, ook NK’s

De Atletiekunie heeft vanwege de coronacrisis en de daarmee samenhangende maatregelen besloten om alle competities in het komende seizoen af te gelasten. Ook de NK, gepland van 26 tot en met 28 juni in Den Haag, alsmede de overige NK’s tot en met 5 juli zijn geannuleerd. Er wordt nog wel gezocht naar alternatieven om deze evenementen, mogelijk in een andere vorm, in het najaar te laten plaatsvinden.

Het besluit geldt voor alle niveaus van de atletiekcompetitie, die vanaf 18 april gepland stonden. ,,Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben een enorme impact op de atletieksport. Accommodaties zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime en op termijn een verantwoord wedstrijdklimaat”, aldus de Atletiekunie.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.