Volledig scherm
Annemiek Bekkering en Annette Duetz. © EPA

Bekkering/Duetz grijpt wereldtitel in Aarhus

Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben voor de kust van Aarhus de wereldtitel veroverd in de olympische klasse 49erFX. Met een tweede plaats in de afsluitende medalrace pakte het duo de winst op het WK. Bekkering, opgegroeid in Veghel, en Duetz zorgden zo voor de derde Nederlandse wereldtitel in Aarhus, na Lilian de Geus en Dorian van Rijsselberghe in de RS:X-klasse.

Bekkering en Duetz begonnen als de nummer drie van het klassement aan de medalrace. De twee teams die boven hen stonden, uit Oostenrijk en Groot-Brittannië, lieten het echter afweten en kwamen respectievelijk als laatste en zesde over de streep. Daardoor greep het Nederlandse duo de eindzege.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”