Volledig scherm
© ANP

Besseling wint derde virtuele golftoernooi Europese Tour

Wil Besseling blijkt zeer bedreven in het virtueel golfen. De Noord-Hollandse prof won zaterdag het derde toernooi uit de BMW Indoor Invitational, een serie van vijf virtuele toernooien voor spelers van de Europese Tour. Besseling verdiende er een geldbedrag van 10.000 euro mee, dat hij mag besteden aan een goed doel naar eigen keuze.

De 31 spelers die zich hadden aangemeld, speelden via de technologie van TrackMan op golfbaan Eichenried in München. Besseling kwam na 18 holes uit op 69 slagen, vier onder par. Hij noteerde 1 eagle en 5 birdies, maar ook drie bogeys. Niettemin boekte hij de laagste score. De Brit Connor Syme en de Fransman Alexander Levy eindigden gezamenlijk als tweede op 71 slagen, twee meer dan Besseling.

De Noord-Hollander zat in de eerste twee virtuele toernooien ook al bij de top drie. Joost Luiten, die het eerste toernooi uit de BMW Indoor Invitational won, kwam op Eichenried niet verder dan de gedeelde 28e plaats met een score van 11 boven par.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.