Volledig scherm
Cheryl Maas. © AFP

Beste seizoensprestatie van Cheryl Maas op slopestyle

Snowboardster Cheryl Maas is bij de wereldbekerwedstrijd slopestyle in het Italiaanse Seiser Alm als zesde geëindigd. De 35-jarige Nederlandse snowboardster kwam in haar beste van twee runs tot 64,86 punten. Het is de beste prestatie van Maas dit seizoen.

De zege in Seiser Alm ging met 73,48 punten naar de Australische Tess Coady. Zij bleef de Britse Katie Ornerod en de Canadese Brooke Voigt voor. De Belgische Loranne Smans eindigde net naast het podium als vierde.

In november vorig jaar eindigde Maas in het Italiaanse Modena als achtste op een wereldbekerwedstrijd Big Air. Bij de slopestylewedstrijd in het Zwitserse Laax was ze deze maand 22e geworden.

  1. De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping
    Podcast

    De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping

    Je zou Aad de Mos eerder in een voetbalpodcast verwachten, maar wij weten dat hij ook al een leven lang loopt, zeker op zondagmorgen. Als trainer hakte hij al knopen over opstellingen door tijdens zijn duurloop. De oplossing die hij thuis niet zag, zag hij tijdens het hardlopen wél. Een gesprek over verdwaalde Ikea-toeristen, aanvallen van buizerds, lopen op de tankbaan, de Oirschotse Heide en afsnijdende voetballers als Johan Cruijff.