Marit Bouwmeester.
Volledig scherm
Marit Bouwmeester. © Richard Langdon

Bouwmeester en Heiner blijven tweede bij olympisch testevent

Zeilers Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner zijn bij het olympisch testevent in Japan als tweede geëindigd. Beide zeilers gingen als tweede de medalrace in en behielden die positie doordat deze wegens een gebrek aan wind respectievelijk werd gestaakt en werd afgelast.

De medalrace van Bouwmeester in de Laser-Radial werd wegens gebrek aan wind al uitgesteld. Met vertraging gingen de zeilsters toch van start, maar door onvoldoende wind werd de race stopgezet. De zege ging daarmee naar de Belgische Emma Plasschaert.

“Het zit allemaal nog net niet mee”, keek de olympisch kampioene terug. “Af en toe maak ik nog rare fouten of dan word ik weer aangevaren. Maar zilver is gewoon niet mijn kleur, dus we blijven doorgaan tot het volgend jaar hopelijk weer elke keer de hoogste trede is.” Bouwmeester zeilt komende week ook nog een wereldbekerwedstrijd op het olympisch water.

Heiner stond in de Finn-klasse tweede achter de Hongaar Zsombor Berecz die al zeker was van de zege. Door de afgelasting geldt de stand van voor de medalrace. “De Hongaar ging elke wedstrijd gemiddeld 2 à 3 punten beter, dus dat moet anders”, zei Heiner. “Maar al met al ben ik zeker tevreden met de week.”

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout kwamen in de 470-klasse wel in actie in de medalrace. Daarin finishten ze als zevende. In het klassement eindigde het duo als negende. “We hebben nog best veel werk te doen om onze snelheid op orde te krijgen”, keken de zeilsters vooruit naar de Spelen van volgend jaar.