Britt Eerland.
Volledig scherm
Britt Eerland. © EPA

Britt Eerland krijgt tijdelijk A-status van NOC*NSF

Tafeltennisster Britt Eerland heeft tijdelijk van sportkoepel NOC*NSF de A-status gekregen. ,,Yes, een lichtpuntje. Dit geeft hoop op meer", zo reageert ze op sociale media.

De maatregel betekent dat de sportster uit Schiedam, onlangs tweede op het hoog aangeschreven Europese Top 16-toernooi, in elk geval voor het komende halfjaar van inkomsten is verzekerd.

NOC*NSF wil niet concreet ingaan op het bericht. ,,Wij geven geen persoonsinfo", zegt een woordvoerder. ,,Wel kan ik zeggen dat we een aantal statussen hebben verleend en/of verlengd omdat er geen meetmomenten (sportprestaties) mogelijk zijn.”

Er zijn momenteel wereldwijd geen sportwedstrijden wegens de uitbraak van het coronavirus. Vanwege de daaropvolgende crisis werd Eerland ontslagen bij haar Duitse club. Ze hoopt zich nog individueel te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. Als team slaagde Nederland daar niet in.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.