Cartouche dwingt na shoot-outs derde duel af, HC Tilburg geeft 3-1-voorsprong weg

videoHC Tilburg heeft handhaving niet op eigen veld weten veilig te stellen. In de thriller met Cartouche hield de ploeg uit Voorburg het hoofd het koelst: 2-3 met shoot-outs na een 3-3 eindstand. 

In Voorburg eindigde het eerste play-out duel in een minimale zege voor de ploeg van Jeroen Delmée (1-2). Daarmee was nog alles mogelijk in de strijd om die felbegeerde plek in de hoofdklasse.

Cartouche rook na het zwakke laatste kwart van HC Tilburg bloed en trok de lijn door op de Oude Warande. De thuisploeg wist even niet waar hij het zoeken moest en kwam ook op achterstand door een treffer van Jasper Siebert.

Langzaamaan speelde HC Tilburg zich in de wedstrijd. Dat leidde vlak voor rust tot enkele strafcorners. Deze bleven onbenut maar Thijs Bams maakte op fraaie wijze gelijk vanaf bijna de achterlijn: 1-1.

Flitsende start

Coach Delmée leek in de rust een donderspeech te hebben gegeven. Hieruit putte HC Tilburg zoveel energie dat het binnen vijf minuten met 1-3 leidde door Jip Krens en Bas Scheer.

De thuisploeg leek het duel volwassen uit te spelen, totdat strafcornerkanon Timmo Kranstauber zich weer eens mocht melden op kop cirkel. Een variant belandde tegen de touwen: 3-2. Protesten bij de hoofdklasser leverde Rik Sprengers een gele kaart op.

Het was wederom billen knijpen in de slotfase, waarin Joep de Natris geblesseerd raakte en onder applaus en ondersteund het veld verliet. Net als in Voorburg leek HC Tilburg stand te houden maar Kranstauber werkte de corner achter doelman Van Emstede: 3-3.

Shoot-outs moesten een winnaar aanwijzen. Beide ploegen mochten zeven keer aanleggen, Cartouche bleek het koelbloedigst.

Zo is het roerige seizoen van HC Tilburg nog niet ten einde. In Voorburg valt om 15.00 uur de beslissing.

Volledig scherm
Joep de Natris van HC Tilburg © Orange Pictures