Volledig scherm
Martin Fuchs. © BSR Agency

De beste springruiter van de wereld komt voor het eerst naar Indoor Brabant in Den Bosch

De Zwitserse springruiter Martin Fuchs, de nummer 1 van de wereld, maakt over twee maanden zijn opwachting op Indoor Brabant in Den Bosch. Voor de 27-jarige Europees kampioen wordt het zijn eerste deelname aan The Dutch Masters.

Volledig scherm
Martin Fuchs neemt met The Sinner een horde tijdens het concours hippique van Londen. © BSR Agency

Fuchs neemt zijn toppaard Clooney 51 mee naar Brabant. Op Clooney 51 won Fuchs eind vorig jaar zijn eerste major, voor eigen publiek in Genève. ,,Na Genève hebben we Clooney een welverdiende periode van rust gegeven, ik wil hem sparen en mij concentreren op de Rolex Grand Slam en de Olympische Spelen in Tokio", aldus Fuchs, die in augustus vorig jaar in Rotterdam de Europese titel veroverde.

Indoor Brabant vindt van 12 tot 15 maart plaats in Den Bosch.

  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”