Volledig scherm
Lilian de Geus, archieffoto. © EPA

De Geus start goed op olympisch zeilwater

Lilian de Geus ligt op koers voor plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. 

De wereldkampioene windsurfen in de RS:X-klasse gaat na de eerste dag van de wereldbekerwedstrijd op het het olympische wedstrijdwater van Tokio 2020 aan de leiding. Ze heeft aan een plek bij de eerste zeven voldoende om zich te kwalificeren.

De Geus eindigde in de eerste race als 21ste, maar kan dit resultaat wegstrepen. Ze herstelde zich daarna door in de tweede en derde race de eerste plaats te pakken.

Marit Bouwmeester kan zich ook kwalificeren in de Laser Radial. De regerend olympisch kampioene moet zich bij de eerste vier van het klassement scharen. Na de eerste dag staat ze elfde na de tweede en 23ste plaats.

Bij de mannen bezet Kiran Badloe na de eerste dag de tweede plaats in de RS:X-klasse. Hij eindigde respectievelijk als derde, eerste en achtste. In de 470 bij de vrouwen kenden Afrodite Zegers en Anneloes van Veen ook een goede start met met de tweede plek.

  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.