Volledig scherm
PREMIUM
De Russische sporters voor de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014. © AP

De Russische dopingsoap blijft een politieke poppenkast

OpinieVandaag beslist het Wereld Anti-Doping Agentschap in Lausanne over het lot van Russische sporters, na wederom sjoemelen met de regels. De verwachting: een halfbakken straf.

Door Thijs Zonneveld

Zucht. Daar gaan we weer. Nóg een vergadering in een achterkamertje. Nóg meer juridisch getouwtrek. Nóg een rondje politiek gekonkel. Al jaren duurt de soap rond het Russische staatsdopingprogramma voort en het einde is nog niet in zicht. Ook niet na de beslissing die vandaag valt in een achterkamertje in een congresgebouw in Lausanne.

Daar komen de twaalf leden van het uitvoerend comité van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) samen om een uitspraak te formuleren over de vraag of Rusland de komende jaren welkom is op het internationale sporttoneel. De reden: Rusland heeft de boel belazerd. Alweer.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”