Nyck de Vries
Volledig scherm
Nyck de Vries © Formula Motorsport Ltd

De Vries rijdt volgend seizoen voor Mercedes in de Formule E

Nyck de Vries kiest voor een overstap van de Formule 2 naar de elektrische raceklasse Formule E. Hij rijdt volgend seizoen voor Mercedes. Hij wordt daar de teamgenoot van de Belg Stoffel Vandoorne.

De Duitse renstal presenteerde De Vries woensdagmiddag officieel op Frankfurt Motor Show (IAA) als nieuwe aanwinst. Met hem krijgt de Formule E nog meer Nederlandse inbreng naast Robin Frijns, die rijdt voor Audi. ,,Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging”, liet De Vries weten. ,,Het wordt een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan. Ik ben dankbaar voor deze kans.”

De Vries gaat momenteel aan de leiding in het klassement van de Formule 2. De autocoureur kan met nog twee raceweekenden te gaan kampioen worden in het Russische Sotsji. Die race wordt over twee weekenden verreden. De 24-jarige Fries rijdt sinds 2017 in de Formule 2. Vorig jaar eindigde hij als vierde, achter George Russell, Lando Norris en Alexander Albon.

Mercedes stapt volgend seizoen in de Formule E in. De elektrische raceklasse wordt door steeds meer grote fabrikant omarmt. Ook Porsche staat volgend jaar voor het eerst op de deelnemerslijst. In de Formule E zijn ook voormalig Formule 1-coureurs als Felipe Massa, Sebastien Buemi en Jean-Erice Vergne actief. Het seizoen begint in op 22 november in Saudi-Arabië. 

Verwachtingen

De Duitse teamleiding temperde tijdens de presentatie van De Vries en Vandoorne in Frankfurt de verwachtingen. ,,Het seizoen 2019-2020 wordt een leerjaar. Je mag zeker niet verwachten dat we meteen alles zullen gaan winnen. Maar met deze twee coureurs beschikken we over sterke rijders die zich nog volop verder kunnen ontwikkelen.”

Nyck de Vries
Volledig scherm
Nyck de Vries © Formula Motorsport Ltd
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.