Caia Van Maasakker en Margot Van Geffen vieren een van de vele treffers.
Volledig scherm
PREMIUM
Caia Van Maasakker en Margot Van Geffen vieren een van de vele treffers. © ANP

Doelpuntenregen moet als medicijn werken voor hockeysters

Na twee moeizame wedstrijden op het EK hockey was Rusland het ideale kanonnenvoer voor Nederland. Met veertien goals werd het zelfvertrouwen opgekrikt, is althans de hoop.

Door Rik Spekenbrink

Iedere vier minuten een doelpunt, de DJ in het stadion wist het ook even niet meer. Hij drukte zelfs op de knop voor het speciale deuntje bij een bal die meters naast ging. Bij het laatste doelpunt van Frederique Matla liet de speaker van dienst even een stilte vallen. Was het nu 13-0 of 14-0? Oranje wisselde kort voor tijd de keeper voor een extra veldspeler. Normaal een tactiek om een goal te forceren, nu gebruikt als test. Bondscoach Alyson Annan had overigens ook zonder keepster kunnen beginnen.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.