Eerste Kobe Bryant MVP award voor Kahwi Leonard

NBA All Star GameKawhi Leonard is de winnaar geworden van de eerste Kobe Bryant All-Star MVP award. De 28-jarige forward van de Los Angeles Clippers werd vannacht uitgeroepen tot man van de wedstrijd in de jaarlijks All Star Game.

Leonard, afgelopen seizoen NBA-kampioen met de Toronto Raptors was goed voor 30 punten (8 driepunters) in het duel waarin Team LeBron mede dankzij hem met 157-155 won van Team Giannis. De twee beste spelers van de NBA - LeBron James (La Lakers) en Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) mochten voor het jaarlijkse spektakel een team samenstellen.

Leonard werd gekozen tot MVP en kreeg de prijs die voortaan de naam van de vorige maand verongelukte Kobe Bryant draagt. “Heel speciaal‘’, reageerde Leonard. ,,Ik had een speciale band met Kobe Byrant. Woorden kunnen niet uitleggen hoe blij ik hiermee ben. Hij betekende veel voor me. Hij is een grote inspiratiebron in mijn leven.‘’

De 69ste All Star Game stond volledig in het teken van 18-voudig All Star Bryant. Alle spelers van Team Giannis kwamen de hal in Chicago in met het nummer 24 op het shirt, het nummer dat Bryant een groot deel van zijn loopbaan droeg. Team LeBron droeg een 2, waarmee de bij het ongeluk eveneens omgekomen dochter Gianna Bryant speelde.

,,We zullen nooit meer een speler als Kobe Bryant zien”, zei LA Lakers-legende Earvin ‘Magic’ Johnson aan het begin van een ceremonie die eindigde met een door het publiek gescandeerd ‘Kobe, Kobe’.

De Amerikaanse basketbalbond vernoemt de prijs voor de belangrijkste speler in de All-Star Games naar de vorige maand overleden Kobe Bryant.

Kawhi Leonard met de Kobe Bryant MVP Award.
Volledig scherm
Kawhi Leonard met de Kobe Bryant MVP Award. © USA TODAY Sports
Giannis Antetokounmpo (l) oog in oog met LeBron James.
Volledig scherm
Giannis Antetokounmpo (l) oog in oog met LeBron James. © EPA
Feest bij Team LeBron.
Volledig scherm
Feest bij Team LeBron. © USA TODAY Sports