Eerste zege Schippers van 2019 in Diamond League

VideoDafne Schippers heeft haar eerste zege van dit jaar in de prestigieuze Diamond League geboekt. De Utrechtse atlete won bij de Bislett Games in Oslo de 200 meter in 22,56. Dat was verreweg haar snelste 200 van dit seizoen.

Schippers kwam goed uit de bocht en versnelde ogenschijnlijk soepel op het rechte stuk naar de finish. De tweevoudig wereldkampioene had ruime voorsprong op de nummer twee, de Canadese Crystal Emmanuel, die 22,89 noteerde. Jamile Samuel eindigde als vijfde in 23,21.

Schippers en Samuel zijn al zeker van deelname op de 200 meter bij de WK atletiek in Doha dit najaar. Hordeloopster Nadine Visser stelde haar ticket voor de WK nog niet veilig, al verbeterde ze zich wel licht. De Europees kampioene indoor op de 60 meter horden eindigde in Oslo als vijfde op de 100 meter horden in 13,00 seconden. Dat was weliswaar haar beste seizoenstijd, maar nog 2 honderdsten boven de limiet voor Doha.

Schippers was dik tevreden met haar verrichting in het knusse stadion, waar het tamelijk fris was. Een echte toptijd op de sprint lag daardoor niet voor de hand. ‘’Ik word sneller en sneller en dat is precies volgens plan. Het was aan de koude kant, maar ik ben zeer tevreden over hoe de race ging en de tijd is goed’', zei ze.

De Utrechtse komt zondag opnieuw in actie in de Diamond League. Dan loopt ze de 100 meter in het Marokkaanse Rabat.

De Amerikaan Christian Coleman zette ondanks het kille weer de beste tijd van dit jaar neer op de 100 meter. Hij klokte 9,85 en was ruim sneller dan de rest. De Chinees Zhenye Xie finishte als tweede in 10,01. De Noor Karsten Warholm trakteerde het thuispubliek op een Europees record op de 400 meter horden; hij liep 47,33.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS