Volledig scherm
Peter Müllenberg, eerder nog succesvol in actie in Minsk. © AFP

Einde Europese Spelen voor bokser Müllenberg

Voor Peter Müllenberg zitten de Europese Spelen er op. De bokser uit Almelo verloor dinsdagavond in de kwartfinales van de Brit Cheavon Clarke in de gewichtsklasse tot 91 kilo.

De cijfers van de jury waren na afloop van de partij duidelijk: 5-0 in het voordeel van Clarke. De Brit kreeg in alle drie de rondes de meeste punten van de jury, alleen in de tweede ronde gaf een official de voorkeur aan Müllenberg.

Müllenberg leek op weg naar de halve finales in het zwaargewicht tijdens de Europese Spelen, waar het bokstoernooi - net als bij het judo - ook geldt als Europees kampioenschap. In Müllenbergs eerste twee partijen knokte hij zich vrij eenvoudig naar een zege, 4-1 en 3-2 tegen respectievelijk een Armeniër en een Turk. 

Zwaargewicht

Voor de tien kilo zwaardere Clarke (91 kilo tegenover 81 van Müllenberg) was het nog maar zijn tweede partij in de Wit-Russische stad. De 30-jarige Müllenberg is meervoudig kampioen van Nederland in het halfzwaargewicht (tot 81 kilo). Vorig jaar stapte hij echter over naar een nieuwe gewichtsklasse: het zwaargewicht. Op die manier hoeft Müllenberg zich niet meer aan een heel streng en zwaar dieet te houden. Hij wil na zijn olympisch debuut van 2016 in Rio nog een keer naar de Spelen. Tokio 2020 is zijn laatste grote doel van zijn bokscarrière.

Enrico Lacruz drong eerder op de dag door tot de kwartfinales. De geboren Arnhemmer was in de achtste finales van de klasse tot 64 kilogram te sterk voor Paolo Di Lernia. Hij versloeg de Italiaan met 3-2. Lacruz stuit in de kwartfinale op Tudrulhan Erdemir uit Turkije.