Volledig scherm
© ANP

Epke Zonderland improviseert met rekstok in leegstand fitnesscentrum

FotoserieHet Epke Zonderland Trainingscentrum in Heerenveen is hermetisch afgesloten. Zelfs de naamgever komt er niet in vanwege de coronabeperkingen. Dus ging de turner op zoek naar een alternatieve trainingslocatie om zijn rekstokrepertoire te blijven oefenen. 

Voor basis- en krachtoefeningen kan Epke Zonderland (33) thuis nog wel uit de voeten, maar ruimte voor een rekstok met bijbehorende vliegbewegingen heeft hij niet.

Zijn buren tipten Zonderland over een leegstaand fitnesscentrum. De geplande verbouwing van het pand ligt stil, ook door het coronavirus. Intussen staat er een rekstok opgesteld en is Epke Zonderland Trainingscentrum II in Heerenveen operatief. Hij heeft er het rijk alleen, bijgestaan door coach Daniel Knibbeler.

,,Het is allemaal veilig, er komt verder niemand in”, zei Zonderland op Radio2. ,,Als ik twee maanden niet specifiek kan trainen, duurt het zo lang om weer op niveau te komen. Zeker omdat ik al wat ouder ben voor een turner.”

Uitstel van de Olympische Spelen tot de zomer van 2021 betekent dat de olympisch kampioen van Londen zijn topsportcarrière met een jaar verlengt. Formeel is Zonderland trouwens nog niet geplaatst voor de Spelen in Japan. Door de coronapandemie is de laatste wereldbekerwedstrijd in Doha, die meetelt voor olympische kwalificatie, op de lange baan geschoven.

Bekijk hier onze fotoserie:

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.