Fabiano Caruana.
Volledig scherm
Fabiano Caruana. © ANP

Fabiano Caruana wint Tata Steel Chess

De Amerikaanse schaker Fabiano Caruana heeft de 82ste editie van het internationale toernooi in Wijk aan Zee op zijn naam geschreven. Met zijn zege in de twaalfde ronde op de Pool Jan-Krzysztof Duda kwam hij op negen punten en is hij morgen in de dertiende en laatste ronde niet meer te achterhalen.

Caruana is de nummer 2 van de wereldranglijst. Hij boekte in Tata Steel Chess van dit jaar tot dusver zes overwinningen en evenzoveel remises. Hij liep door de winst op Duda verder uit op titelverdediger Magnus Carlsen, die in de twaalfde ronde remise speelde tegen de Rus Vladislav Artemiev en op 7,5 punten kwam. Carlsen won het toernooi vorig jaar.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.