Volledig scherm
Gareth Furlong. © Orange Pictures / Herman Dingler

Furlong per direct weg bij HC Tilburg

Bij de eerste training van de hockeyers van HC Tilburg ontbrak een aantal namen. Zo raar is dat niet met een EK hockey op komst, waaraan Gareth Furlong, Dale Hutchinson (beiden Wales) en Tim Cross (Ierland) aan meedoen.

Toch zal eerstgenoemde niet meer terugkeren op de Oude Warande. Dat Furlong komend seizoen niet meer in het Tilburg-tricot te zien zijn, komt als een donderslag bij heldere hemel. De selectie had het vertrek van de 26-jarige Welshman totaal niet zien aankomen. 

,,Ik kreeg vorige week opeens een telefoontje dat Gareth niet meer zou terugkomen. Hij heeft wat persoonlijke problemen en denkt veel na over het leven na het hockey. Voor zijn gevoel kan Gareth dat beter in Wales zelf oplossen”, zegt coach Jeroen Delmée.

Zo verliest HC Tilburg naast Vincent Langenhuijsen (HGC) en Joep de Natris (Oranje-Rood) ook zijn strafcornerspecialist. Verder ontbraken ook nieuwkomer Jaïr van der Horst en Lucas van Bergeijk (beiden ziek) op de eerste training. Daarnaast trekt ook tweede keeper Boyd Dercksen de deur achter zich dicht. Hij is vertrokken naar Victoria om zijn kans op speelminuten te vergroten.

Nieuwe gezichten

Om het vertrek van Furlong en diens strafcorner op te vangen, heeft HC Tilburg een Australische mogelijke vervanger op het oog. Wie dat is, wil de club nog niet bekendmaken tot de handtekening daadwerkelijk is gezet. De versterkingen Alfonso Moreno Pombo (KHC Leuven), Max Kreft, Jasper van der Looy (beiden Push) en Miel van den Heuvel (jeugd Oranje-Rood) stonden wel op het veld.

HC Tilburg begint op 15 september het nieuwe seizoen op eigen veld met een derby tegen Oranje-Rood.