Gary Hekman wint het ONK marathonschaatsen op het natuurijs van de Weissensee. De ‘Beer van Gramsbergen’ blijft titelverdediger Jordy Harink (rechts) en Luc ter Haar (midden) ruim voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Gary Hekman wint het ONK marathonschaatsen op het natuurijs van de Weissensee. De ‘Beer van Gramsbergen’ blijft titelverdediger Jordy Harink (rechts) en Luc ter Haar (midden) ruim voor. © Vincent Riemersma

Gary ‘Beer van Gramsbergen’ Hekman wint op Weissensee na periode vol twijfel

Hij stond op het punt om af te zwaaien als marathonschaatser. Een verloren (corona)jaar en een seizoen met ziekte brachten Gary Hekman (34) aan het twijfelen. De ‘Beer van Gramsbergen’ knokte terug en bekroonde dat zondag met de nationale titel op de Weissensee.

  1. Nederlands bokstalent Megan de Cler (19) negeert WK-boycot, bond verbreekt lidmaatschap
    PREMIUM

    Nederlands bokstalent Megan de Cler (19) negeert WK-boy­cot, bond verbreekt lidmaat­schap

    Megan de Cler is ondanks een boycot van de Nederlandse Boksbond toch naar het WK van de internationale boksbond IBA in New Delhi gereisd, om daar onder neutrale vlag mee te doen. Als gevolg is het 19-jarige bokstalent geen lid meer van de nationale bond, wat haar deelname bij toekomstige toernooien en de Olympische Spelen onmogelijk maakt. De Boksbond is tevens van mening dat De Clers deelname aan dit toernooi niet volgens de competitieregels is en vecht die deelname daarom aan.