Volledig scherm
Sanne Keizer en Madelein Meppelink. © Ankie Hogewind-koster

Goede start voor Keizer en Meppelink bij OKT in China

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn goed van start gegaan op het olympisch kwalificatietoernooi in China. In Haiyang won het Nederlandse duo de eerste twee groepswedstrijden, waardoor de beachvolleybalsters zich plaatsten voor de tweede fase van het OKT.

Keizer en Meppelink begonnen hun jacht op een ticket met een zege op het Poolse duo Wojtasik/Kociolek: 21-16, 21-14. Die overtuigende zege werd gevolgd door een nipte 18-21 21-19 15-13-overwinning op de Finse combinatie Lahti/Parkkinen.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen en verloren een wedstrijd, maar hoeven zich nog geen zorgen te maken. Het Letse duo Plavins/Tocs werd met 21-17, 21-17 verslagen en van Semenov/Lesjoekov uit Rusland werd met tweemaal 21-18 verloren. De nummers 1 tot en met 3 van de groep van vier gaan door naar de tweede fase van het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020. Zestien teams strijden om twee quotumplaatsen.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”