Volledig scherm
© AP

Handballers Spanje treffen Kroatië in EK-finale

VideoDe Spaanse handballers staan voor de derde keer op rij in de finale van het EK handbal. De titelverdediger won in de halve finale in Stockholm met 34-32 van Slovenië. In de finale neemt de Europees kampioen het op tegen Kroatië, dat na een thriller met 29-28 Noorwegen versloeg.

Er moesten twee verlengingen aan te pas komen voordat er een beslissing viel bij Kroatië - Noorwegen. Na de normale speeltijd was het duel geëindigd in 23-23. In de eerste verlenging scoorden beide ploegen drie keer. In de tweede verlenging maakte Zeljko Musa het winnende doelpunt voor de Kroaten, die in 2008 en 2010 finalist waren en in 2012 en 2016 brons pakten.

Spanje nam in de eerste helft een ruime voorsprong tegen Slovenië (20-15), maar zag de tegenstander nog goed terugkomen in de tweede helft. De Slovenen verkleinden de marge nog tot 33-32, maar kwamen niet meer dichterbij.

Bekijk hier de samenvatting van Noorwegen - Kroatië:

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.