Harden en Westbrook loodsen Rockets naar zege

Houston Rockets heeft zijn achtste zege op rij geboekt in de NBA. De ploeg won met 132-108 van Portland Trail Blazers en dankte de overwinning vooral aan de sterspelers James Harden en Russell Westbrook. 

Zij namen samen bijna de helft van de productie voor hun rekening. Harden maakt 36 punten, Westbrook noteerde er 28. De Rockets staan tweede in de westelijke divisie achter Los Angeles Lakers.

Koploper in de oostelijke divisie is Boston Celtics. Die ploeg herstelde zich van de nederlaag een dag eerder tegen de Sacramento Kings door Phoenix Suns met 99-85 te verslaan. Jayson Tatum was topschutter voor de Celtics met 26 punten.

Volledig scherm
Russell Westbrook (Houston Rockets). © Getty Images
  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”