Hardlooppodcast De Pacer | Alles over de 1.59 marathon-missie van Eliud Kipchoge

Dit weekend kan sportgeschiedenis worden geschreven. Een marathon onder de 2 uur, de 34-jarige Keniaan Eliud Kipchoge gaat het in Wenen proberen. Wij duiken in het megalomane 1.59 project met Jos Hermens, Valentijn Trouw en Abdi Nageeye. 

Twee jaar geleden kwam Kipchoge al tot een tijd van 2.00.25. Welke lessen trok men daar uit? Waarom zou hij de historische barrière nu in Wenen wel gaan slechten? Welke keuzes zijn gemaakt wat betreft het parkoers, het tempo, de hazen, de drank? En hoe is de vorm van hoofdrolspeler Kipchoge? Pim Bijl en Eric Brommert zochten het uit.

Volledig scherm
NVS Pim Bijl (links) en Eric Brommert, die de hardlooppodcast De Pacer verzorgen. © Logo René Bleuanes, foto Marco de Swart
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”