Hardlooppodcast: Robert Lathouwers over midvoetlanding en het pr van zijn moeder

In de tweede aflevering van hardlooppodcast De Pacer is Robert Lathouwers te gast. Met de tweevoudig olympiër blikken we terug op zijn carrière, hij spreekt over het belang van een goede techniek, en vertelt over de marathons die hij tegenwoordig loopt.

Wat zijn de plannen van De Pacer?

Pim Bijl en Eric Brommert bespreken in elke aflevering de bijzondere wereld van het hardlopen. We nodigen spraakmakende gasten uit met inspirerende verhalen en pakken de actualiteit en de topsport mee. Terugkerend thema is de voorbereiding van Pim op de Marathon van Rotterdam volgend jaar, waar hij onder de 2 uur en 45 minuten wil lopen.

Volledig scherm
Pim Bijl (links) en Eric Brommert, die de hardlooppodcast De Pacer verzorgen. © Logo René Bleuanes, foto Marco de Swart

Wat kunnen we verwachten?

Deskundige kroegpraat over momenten die voor iedere loper op elk niveau herkenbaar zijn. Van de intervaltraining die lekker ging of juist voor geen meter, het herstelloopje met veel te zware bovenbenen in de regen, de duurloop op vakantie, een heerlijke trailrun, tot het trainingswedstrijdje op de baan om de vorm te testen. We geven samen met onze gasten tips & tricks om het loopplezier te verhogen. Zo geeft in de tweede aflevering is Robert Lathouwers tips over hoe elke loper zichzelf een midvoetlanding kan aanleren en raadt hij iedereen aan niet op schoenen te bezuinigen.

Volledig scherm
Robert Lathouwers op de Olympische Spelen van 2012, in Londen. © AP

Wie zijn de makers?

Volledig scherm
Eric Brommert en Pim Bijl. © Marco De Swart

Pim Bijl (26), sportjournalist van het AD en in die rol ook atletiekverslaggever op de grote toernooien. En Eric Brommert (51), een wandelende hardloopencyclopedie, hardloopondernemer en al jaren ‘race-regisseur’ van de Marathon Rotterdam, de man op de motor naast de kopgroep. Zij geven de hardlopende luisteraar, beginnend of al fanatiek, in deze podcast advies. Want hardlopen lijkt zo eenvoudig, maar blijkt vaak razend complex.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”